Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018


ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ  ΜΕ  ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΕΝΑ

Ο σταθμός των Μύλων, στην Αργολίδα, άρχισε να λειτουργεί το 1886. Τα πανύψηλα δέντρα, του προσδίδουν παλαιομοδίτικη αρχοντιά.  Τα τρένα στέκονται έρμαια στα στοιχειά της φύσης, με τη σκουριά να τα αργοτρώει. Κοιτάζω το εγκαταλειμμένο σπιτάκι του σταθμού και τη μπασκέτα στο δέντρο. Ένα παιδί θα ακουμπούσε τους αγκώνες στο παράθυρο κάθε που σταματούσε το τρένο. Θα ήταν αυτόπτης μάρτυρας των αποχαιρετισμών και των καλωσορισμάτων. Θα κοιτούσε τη νύχτα τα φώτα των βαγονιών και θα ξυπνούσε με το σφύριγμα της ατμομηχανής. Θα έκανε όνειρα για ταξίδια. Ήταν σίγουρα ένα τυχερό παιδί.

AT MYLOI RAILWAY STATION GREECE
The Railway Station of Myloi, Argolida, started operating in 1886. The trains are abandoned and rusted. I look at the basketball outside the locked station house. A child would look out of  the window every time the train was stopping here. It would be an eyewitness to farewells and greetings. He would look at the lights of the wagons at night and wake up when the locomotive was whistling. He would dream to travel all over the world. He was definitely a lucky child.

Text-Photos by Lia Mageira























4 σχόλια:

  1. Μήπως αυτές οι εικόνες μας παραπέμπουν και στη δύση της ίδιας της πατρίδας μας? Οι φωτογραφίες σου όμως Λία μου είναι υπέροχες ακόμη κι όταν μας προκαλούν θλίψη.... Σοφία Αγγελάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δάσκαλος μας στο Σχέδιο μας έλεγε ότι η τέχνη δεν είναι Μετάφραση, είναι Ερμηνεία. Εναπόκειται στον καθένα μας ο τρόπος που θα δονηθεί το συναίσθημά του. Η εικόνα της εγκατάλειψης, σίγουρα δίνει τροφή για σκέψεις. Ακόμα όμως κι έτσι, μπορεί να βγει κάτι καλό. Όσο για την πατρίδα μας, η ιστορία μας δείχνει ότι πολλές φορές φτάσαμε πολύ κοντά στη Δύση. Σε ευχαριστώ Σοφία, πάντα ο σχολιασμός σου είναι σκεπτόμενος!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία δουλειά κορίτσι μου, καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οδοιπορικό στις Αιτωλικές Λιμνοθάλασσες με την Ποίηση  του Κωστή Παλαμά Μες στο ζωντανό σου αγέρι πόχει αρμύρας ευωδιά, νιώθω μόνο σαν...